Sobre mi

Castell d'Aro, Catalunya
Professional de la comunicació, m'agrada opinar de tot una mica. Em dedico a la comunicació estratègica empresarial i de persones. També estic formada en direcció de campanyes electorals i enguany he fet l'Esp. de xarxes socials i comunitats virtuals a la UOC. M'interessen totes les manifestacions de la comunicació, els intríngulis de les relacions personals, tot això del 2.0, i la política de la micro a la macro. Sóc fan de la novela negra sueca i de gaudir del temps lliure amb els meus fills.

divendres, 26 de febrer del 2010

'El català emprenyat és ara un català lúcid i ambiciós que ha dit prou'


Va dir-ho en un acte a Molins de Rei diumenge passat, en Joan Ridao. La segona onada de consultes independentistes que tindrà lloc el proper diumenge en una vuitantena de poblacions del país, és la imatge palpable del cop de puny a sobre la taula que ja es va començar a gestar el passat 13 de desembre. I que seguirà a l'abril, després al juny....i el temps que faci falta. Hem passat de l'emprenyamenta col.lectiva a l'acció i això els espanyols no ho han sabut gestionar. Ni pair. A propòsit d'aquesta mala digestió a l'espanyola, l'Antoni Gutiérrez Rubí publicava aquesta setmana (el 23) un article a El País, on qualificava la TDT com a "Trinchera Digital Terrestre" i on feia una reflexió a la concessió de canals de televisió que cobreixen l'espai ultraconservador. A Espanya, a aquests el discurs anticatalà els proporciona grans beneficis. Qui no ha tingut ganes de vomitar en veure (i sentir) opinions bordades (del verb bordar, dels gossos) en programes com El gato al agua, del canal Intereconomia? tot, en un espai pretesament de debat polític i plural (?¿). Canals on qualsevol excusa és bona per carregar contra el nostre pais, es parli del Barça, de la Generalitat o de les espardenyes de betes. Ara bé, que en el marc de TV3 o de CatRàdio no s'escolti ni una sola paraula que els pugui ofendre perquè la maquinària judicial carrinclona del pais veí es posarà a velocitat de creuer per tal de dirimir tals ofenses i els mitjans de comunicació afins s'apressaran a demanar disculpes públiques per esmenar aital deshonor. El que deia. A votar. Amb tota la nostra ànima. I a cridar ben fort: Catalunya lliure, Catalunya independent!!



dilluns, 22 de febrer del 2010

La irrupció de noves formacions polítiques en l'àmbit local


A falta d'un any i poc per a la nova cita electoral en els municipis del nostre país, es va configurant en l'horitzó un nou mapa de partits caracteritzat per la irrupció en l'àmbit local de formacions tradicionalment espanyolistes. Si bé d'una banda cal veure com evoluciona la progressió de Reagrupament en les eleccions al Parlament del novembre, el fet que aquesta agrupació acabi essent present en la cita municipal no ens ha d'amoïnar si parlem en termes de projecte catalanista. En canvi, de l'altra banda tenim sobre la taula les més que possibles noves llistes de Ciutadans i UPyD, en bona part nodrides unes vegades per exmilitants o exsimpatitzants del PP per l'efecte “tocata i fuga” de Montserrat Nebrera, d'altres per una disconformitat amb un partit ple de corruptel.les i de discursos antagònics; o unes altres per la pròpia circumstància del partit en un determinat municipi (com ara Castell-Platja d'Aro), en què les divergències internes a causa del pacte post moció de censura del mes de setembre van desembocar amb la baixa de militants del partit de Gènova amb el ferm propòsit de reagrupar-se i reinventar-se. El nou producte, bastit amb les sigles de la Rosa Díez, o bé amb les de l'Albert Rivera; tenen un denominador comú que poc afavoreix la causa catalanista, i més en uns municipis com són els costaners, en els quals el sentiment de país queda molt diluït en una amalgama de cultures i costums, i amb poques, molt poques tradicions.

Ara, més que mai, penso que els partits existents a nivell local, que durant molts anys han portat sobre les seves espatlles l'encàrrec de tirar els municipis endavant, tenen també més que mai la responsabilitat de consolidar la feina feta, i inexcusablement la de projectar en la ment dels futurs votants una imatge de pais prou potent que serveixi per aglutinar el projecte catalanista independentment de les sigles sota les que s'actuï, exemple que a nivell de Parlament català, ERC ha treballat incansablement per intentar assolir.

Hem de ser capaços de fer-ho. Hem de fer tots plegats que els ciutadans i ciutadanes no perdin l’enfoc. El risc de fragmentació del vot que l’atomització de partits comporta és gran. Una excessiva segmentació pot suposar governs febles i ideològicament molt allunyats dels interessos de municipi i de país. Amb això, no dubtem que el discurs espanyolista a 3 bandes (PP, UpyD i Ciutadans) que es perfila a nivell local, aglutinarà una sèrie de sensibilitats que dinamitaran qualsevol projecte catalanista i amb aquest, totes aquelles aspiracions sobiranistes que anhelem.

I si no en som de capaços, amb la visió d’un paisatge dividit en mil trossos que no els suggereixi cap emoció, moltes persones es quedaran a casa el dia D. I ells, els altres, cal no oblidar-ho, van a votar. Sempre.

Un més a la blogosfera



Coincidint en el temps amb la proximitat de la cita electoral del novembre, les eleccions al Parlament de Catalunya, és la meva voluntat aportar el meu granet de sorra en el recolzament del projecte polític d'Esquerra, tant per a aquesta ocasió com per a altres que puguin anar sorgint. Tinc passió per la política a nivell nacional però també, i molta, a nivell local, i com a projecte personal m'agradaria contribuir en la mesura de les meves possibilitats, a millorar els resultats d'Esquerra en les diferents comtesses electorals. D'aquí el títol del bloc: COMPROMÍS amb el projecte d'Esquerra, INTEGRACIÓ per ajudar a sumar esforços per incrementar els actius del partit i FUTUR com a fita de tota acció, de tota reflexió. Gràcies per aturar-vos aquí una estona i comentar el que vulgueu amb total llibertat, amb l'objectiu de tenir un debat ric i plural, però també respectuós.